Tanösvény > Túra, túrázás - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Tanösvény > 10 weboldal. Kategória leírása: Tanösvény ajánló: családoknak, gyermekeknek, pedagógusoknak.
Szponzorált linkek
Tanösvények Nemzeti Parkjainkban
http://www.nemzetipark.gov.hu/tanosvenyek

A nemzeti park igazgatóságok által vagy közreműködésével kialakított, fenntartott tanösvények. A tanösvény kijelölt, jelzéssel ellátott tematikus túraútvonal, amelyen állomáshelyekhez kötődően, tájékoztató táblák és/vagy kiadványok segítségével ismerhetők meg az érintett terület természeti értékei és kulturális öröksége. Bejárásuk különösen azok számára jelenthet élményt, akik önállóan, gyalogszerrel, hosszabb-rövidebb séta keretében szeretnék felfedezni, megismerni egy adott terület - a legtöbb esetben védett természeti terület - értékeit, érdekességeit, látnivalóit.

Tanösvények Nemzeti Parkjainkban
Kis-Balaton tanösvények
http://www.bfnp.hu/magyar/oldalak/kis_balaton_tanosvenyek/

Tanösvények a Kis-Balaton területén. Kányavári-sziget, "Búbos vöcsök" tanösvény, Diás-sziget "Kócsag" tanösvény.

Kis-Balaton tanösvények
Tanösvények a Bükkben
http://bnpi.hu/tanosveny/

Bükki Nemzeti Park területén elhelyezkedő tanösvények. Az Észak-magyarországi régió területén több mint félszáz tanösvény segíti a vidék természeti és kultúrtörténeti értékeinek megismerését, felfedezését.

Tanösvények a Bükkben
Tanösvény Balaton-felvidék
http://www.bfnp.hu/magyar/oldalak/tanosvenyek/

Tanösvények a Balaton-felvidéki Nemzeti Park területén. Tihanyi-félsziget: Lóczy-gejzír sétaút, Káli-medence: Theodóra tanösvény, Tapolcai-medence: Badacsony, Geológiai és botanikai tanösvény, Szent György-hegyi "Bazaltorgonák" tanösvény, Kamon-kő tanösvény, Keszthelyi-hegység: Pele apó ösvénye, Kis-Balaton: Kányavári-sziget, "Búbos vöcsök" tanösvény és Diás-sziget, "Kócsag tanösvény, Magas-Bakony TK - Boroszlán tanösvény, Somló TK - Kitaibel tanösvény.

Tanösvény Balaton-felvidék
Tisza-parti tanösvény
http://www.rakoczifalva.hu/tanosveny.htm

Természeti értékek a Tisza-parti tanösvény területén. Információk, megközelíthetőség, szabályok.

Tisza-parti tanösvény
Sas-hegyi tanösvény
http://www.sas-hegy.hu/tanosveny

Budai Sas-hegy természetvédelmi területén található tanösvény. A tanösvény hossza 850 méter. A tanösvényt egyéni érdeklődők és családok nyitva tartási időben vezetővel látogathatják.

Sas-hegyi tanösvény
Gemenci tanösvények
http://www.gemenczrt.hu/index.php?apps=content&c_id=47

A Gemenc Zrt. – mint a térségben az ökoturizmus támogatója, ill. elindítója – oldalán bemutatja a látogatóknak a Gemenci erdő tanösvényeit: Malomtelelői tanösvény, Nyéki-holt Dunai tanösvény, Rezéti-Dunai vízi tanösvény, Bárányfoki, Pandúri, Keselyűsi, Varjas-torok tanösvény.

Gemenci tanösvények
Tiszavirág Ártéri Sétaút - Tiszaörvény
http://szabicskikoto.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=3&Itemid=2

Az 1500 m hosszú tanösvény a tiszavirág (kérész) életét, fejlődési fázisait és a Tisza-tó élővilágát mutatja be.

Tiszavirág Ártéri Sétaút - Tiszaörvény
Tisza-tavi Vízi Sétány és tanösvény
http://www.tiszato.hu/termeszeti-ertekek/vizi-setany-es-tanosveny

A Tisza-tó számos ritka és kevésbé ritka madárfajnak nyújt békés és bizotnságos otthont, ahol a természet iránt érdeklődő látogatók kénylemes körülmények között bele is pillanthatnak az életükbe és mindezt anélkül, hogy megzavarnák a madarak mindennapjait. A vízi sétányon a víz fölött 1500 méter hosszan kiépített út vezet a különböző megfigyelési pontok, madárvárták, pihenőszigetek és a kilátó között.

Tisza-tavi Vízi Sétány és tanösvény
Katautak - Merzse tanösvény
http://www.katautak.hu/felfedezesre-varo-gyogyszem-a-merzse-mocsar/

A terület Budapest peremén, a XVII. kerületben, a Ferihegyi reptér közelében található. A 2012-ben telepített tanösvény 6 km-es szakaszát bátran ajánljuk kisgyermekes családoknak is. Utunk során számtalan növény-, illetve madárfajjal találkozhatunk.

Katautak - Merzse tanösvény
Hirdetések
Oldal leírása
tura.wyw.hu: Túrázás, aktív kikapcsolódás friss levegőn, a szabadban. Túrázási lehetőségek minden évszakban, egész évben: gyalogtúra, kerékpártúra, motoros túra, vízitúra, barlangtúra, kalandtúrák, hegyi sportok, hogy mindenki megtalálja a számára legjobb kikapcsolódási, sportolási lehetőséget. Geocaching, túraútvonalak, térképek, túrafelszerelések, népszerű turisztikai célpontok, hasznos oldalak egy helyen.
Gyűjteményünkben 302 válogatott túra, túrázás témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 302 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 1 | Linkre kattintás összesen: 3749