Kéktúra, országos kéktúra > Túra, túrázás - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Kéktúra, országos kéktúra > 11 weboldal. Kategória leírása: A Kéktúra nemcsak Magyarország, de Európa első hosszútávú turistaútja. A Rockenbauer Pál Dél-Dunántúli Kéktúrával és az Alföldi Kéktúrával egy kört alkot, melyet Országos Kék Körnek is neveznek.
Szponzorált linkek
Rockenbauer Pál Dél-Dunántúli Kéktúra
http://termeszetbarat.hu/turamozgalmak/rockenbauer_pal_del-dunantuli_kektura

A Túra útvonal 1989. évi ünnepélyes Nyitó túráját követően egyre népszerűbb lett, elkészült a MTSZ gondozásában az első hivatalos Igazoló füzet is és lassan szaporodni kezdtek a teljesítések. Hazánk második hosszútávú turistaútja nevét a népszerű turistáról, szakíróról, népművelőről, TV-s személyiségről, Rockenbauer Pál-ról kapta, - így tisztelegve emlékének.

Rockenbauer Pál Dél-Dunántúli Kéktúra
Másfélmillió lépés Magyarországon
http://hu.wikipedia.org/wiki/M%C3%A1sf%C3%A9lmilli%C3%B3_l%C3%A9p%C3%A9s_Mag ...

Wikipédia: nagy sikerű gyalogos országjáró ismeretterjesztő televíziósorozat volt, melyet Rockenbauer Pál rendezett. A stáb két évnyi előkészítő munkát követően, 1979. július 31-én indult neki az Országos Kéktúra megtételének annak akkori keleti végpontjától, a Nagy-Milictől. A főcímben felcsendülő dallam és szöveg az Indulj el (egy úton) című népdal némileg módosított szövegű változata, melyet a Muzsikás együttes játszott.

Másfélmillió lépés Magyarországon
Kéktúra honlap
http://www.kektura.click.hu/

Pontos és sokoldalú információk az Országos Kéktúráról, kéktúrázásról. Térképek, túraszakasz leírások, fényképalbumok, panorámaképek.

Kéktúra honlap
kektura.eu
http://www.kektura.eu/

Kedves Látogató! Ezen a honlapon személyes tapasztalataim és élményeim segítségével megismerheted, vagy akár újra átélheted Magyarország leghosszabb túraútvonalának, az Országos Kéktúrának tájegységeket átszelő bejárását. Felfedezheted az ország különböző részeinek megannyi kisebb-nagyobb csodáját, és esetleg kedvet kaphatsz a hivatalosan 1128,2 kilométeres, 30213 méternyi szintemelkedést magában foglaló "kék" végigjárásához. Pápics Péter István oldala.

kektura.eu
A Kék-túra története
http://odk.brody-ajka.sulinet.hu/docs/turamozg/okt/kektura.htm

A Kék-túra története, jelvények, útvonalak, szakaszok, bélyegzőhelyek, térképek.

A Kék-túra története
Országos Kéktúra
http://termeszetbarat.hu/turamozgalmak/orszagos_kektura

Országos Kéktúra - Útvonalkövető mozgalom. Az OKT célja: hogy a túra résztvevői az útvonal végigjárásával rendszeres sporttevékenységet folytassanak és egyúttal képet alkossanak hazánk életéről, fejlődéséről, természeti szépségeiről, bete­kintsenek különféle tájaink életébe, mindennapi munkájába, megismerjék hazánk nagy részének történetét, föld- és vízrajzát, évszázadok alkotásait.

Országos Kéktúra
Részletes Országos Kéktúra térkép
http://www.rp-ddk.extra.hu/Taj_terkepek/orszagos_kektura_terkep_2009.jpg

Tudtommal ez a legrészletesebb átnézeti térkép, ami egyetlen lapon ábrázolja az Országos Kéktúra teljes útvonalát az összes pecsételőpontjával együtt!

Részletes Országos Kéktúra térkép
Alföldi Kéktúra
http://termeszetbarat.hu/turamozgalmak/alfoldi_kektura

A közel 850 km hosszú útvonal (Hazánk második leghosszabb gyalogos turistaútja) végigjárása nem kevés kitartást és nyitottságot igényel, cserébe egyedülálló élményekkel ajándékozza meg a turistát. Nevéhez híven bemutatja legnagyobb és "legmagyarabb" tájegységünk szinte minden jellegzetességét a Kiskunság homokbuckáitól a Körös-vidék végeláthatatlan szántóin át a Nyírség erdős területéig.

Alföldi Kéktúra
Wikipédia: Országos kéktúra
http://hu.wikipedia.org/wiki/Orsz%C3%A1gos_K%C3%A9kt%C3%BAra

Az Országos Kéktúra Magyarország északi tájain végighaladó, jelenleg az Írott-kőtől Hollóházáig tartó folyamatos, jelzett turistaút. Hossza több mint 1100 km. A Kéktúra nemcsak Magyarország, de Európa első hosszútávú turistaútja is. A Rockenbauer Pál Dél-Dunántúli Kéktúrával és az Alföldi Kéktúrával egy kört alkot, melyet Országos Kék Körnek is neveznek.

Wikipédia: Országos kéktúra
…és még egymillió lépés
http://hu.wikipedia.org/wiki/%E2%80%A6%C3%A9s_m%C3%A9g_egymilli%C3%B3_l%C3%A ...

Rockenbauer Pál és csapata az Országos Kéktúra útvonalának bejárása után 7 évvel, 1986 augusztus végén újra elindult felfedezni Magyarországot, ezúttal a Dél-Dunántúl természeti és kulturális értékeit. A Velem-Kaposvár szakasz 1989-től vált a Kék út szerves részévé, "Rockenbauer Pál Dél-Dunántúli Kéktúra" néven.

…és még egymillió lépés
Kerekek és lépések
http://hu.wikipedia.org/wiki/Kerekek_%C3%A9s_l%C3%A9p%C3%A9sek%E2%80%A6

A turistacsapat és a stáb az Alföldet járja be kerékpárral és gyalog. A filmben már nem vehetett részt Rockenbauer Pál, aki 1987-ben elhunyt.

Kerekek és lépések
Hirdetések
Oldal leírása
tura.wyw.hu: Túrázás, aktív kikapcsolódás friss levegőn, a szabadban. Túrázási lehetőségek minden évszakban, egész évben: gyalogtúra, kerékpártúra, motoros túra, vízitúra, barlangtúra, kalandtúrák, hegyi sportok, hogy mindenki megtalálja a számára legjobb kikapcsolódási, sportolási lehetőséget. Geocaching, túraútvonalak, térképek, túrafelszerelések, népszerű turisztikai célpontok, hasznos oldalak egy helyen.
Gyűjteményünkben 302 válogatott túra, túrázás témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 302 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 1 | Linkre kattintás összesen: 3749